Çerez Politikamız

www.marsayapipeyzaj.com.tr/ alan adlı internet sitesi (“Web Sitesi”), “Yenişehir Mahallesi Millet Caddesi Sümbül Sokak No:6 B Blok Kat:3 Daire:48-49 Pendik / İSTANBUL / TÜRKİYE” adresinde bulunan “Marsa Yapı Peyzaj İnşaat Sanayi ve Tic. Ltd. Şti.” (Bundan böyle kısaca “Marsa Yapı Peyzaj” olarak anılacaktır.) tarafından işletilmektedir. Marsa Yapı Peyzaj, veri sorumlusu sıfatıyla, kişisel verilerin işleme amaçlarının ve vasıtalarının belirlenmesinden, veri kayıt sisteminin kurulmasından ve yönetilmesinden sorumludur.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na (“Kanun”) uygun olarak, Web Sitesi’ni kullanımınızla bağlantılı olarak elde edilen kişisel verilerinizin toplanması, saklanması, aktarılması da dahil olmak üzere ancak bunlarla sınırlı olmaksızın Kanun’un “Tanımlar” başlıklı 3. maddesi kapsamında işlenmesi [1] ve söz konusu işlemenin usul ve esaslarıyla ilgili olarak sizi bilgilendirmek istiyoruz.

  1. Kişisel Verilerin Hangi Amaçla İşleneceği:

Kişisel veri, Kanun’un “Tanımlar” başlıklı 3. maddesine göre, kişisel veri; “kimliği belirli veya belirlenebilir gerçek kişiye ilişkin her türlü bilgiyi” ifade eder. Bu veriler içerisinde, adınız, adresiniz, e-posta adresiniz veya telefon numaranız vb. bilgiler olabilir. Ayrıca, çerez kullanılmak suretiyle toplanan ve kimliğinizin belirlenmesine doğrudan olanak vermeyen bilgiler/veriler, (örneğin Web Sitesi’ni nasıl kullandığınız, sitenin hangi bölümlerini ziyaret ettiğiniz gibi bilgiler), eğer bunlar kullanıcıya/ziyaretçiye tahsis edilmiş bir kimlik temelindeyse ve dolayısıyla bireyselleştirilerek toplanmış, saklanmış ve değerlendirilmişse, kişisel veri olarak nitelendirilebilir.

Web Sitesi’ni kullanan internet kullanıcılarının ve ziyaretçilerin kişisel verilerini, çerezler vasıtasıyla Web Sitesi’nin kullanımını kolaylaştırmak, Web Sitesi’ni, kullanıcıların ve ziyaretçilerin ilgi ve ihtiyaçları doğrultusunda özelleştirmek amacıyla işlemekteyiz. Ayrıca Web Sitesi kullanıcılarının ve ziyaretçilerinin Web Sitesi’ni nasıl kullandıklarını anlamamızı sağlayan isimsiz ve toplu istatistiki verileri bir araya getirmemize ve Web Sitesi’nin yapılarını ve içeriklerini geliştirmemize yardımcı olmaları amaçlarıyla işlemekteyiz. Bu veriler sizin kimliğinizi tanımlamamızı sağlayabilecek bilgiler değildir.

  1. Kişisel Verilerin Kimlere ve Hangi Amaçla Aktarılabileceği:

Toplanan kişisel verileriniz, Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde uyarınca, Marsa Yapı Peyzaj olarak hukuki yükümlülüğümüzü yerine getirebilmek amaçlarıyla kanunen yetkili kılınan mercilerin talebi üzerine bu mercilerle gerektiği ölçüde paylaşılabilecektir.

  1. Kişisel Veri Toplamanın Yöntemi ve Hukuki Sebebi:

Mevcut ve potansiyel internet kullanıcıları ve ziyaretçiler ile ilgili kişisel veriler, Web Sitesi'ne çerez konumlandırılması suretiyle Marsa Yapı Peyzaj tarafından, Marsa Yapı Peyzaj’ın faaliyetlerini yürütebilmesi ve faaliyet konusu ürünlerin sunulması ve veri sahiplerinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla Marsa Yapı Peyzaj‘ın meşru menfaati hukuki sebebine dayalı olarak toplanmaktadır.

 

  1. Ağ Sunucusu Veri Günlüğü:

Web Sitesi’ne giriş yaptığınızda, ağ tarayıcınız aşağıdaki verileri, internet sunucumuza otomatik olarak aktarmaya ayarlanır, sonrasında ise veri kayıtlarına aşağıdaki bilgileri/verileri kaydeder.

  • Giriş tarihi,
  • Giriş zamanı,
  • Başvuru internet sitesinin URL’si,
  • Alınan dosyalar,
  • İletilen veri miktarı,
  • Tarayıcı (Browser) tipi ve versiyonu,
  • İşletim sistemi,
  • IP adresi,
  • İnternete erişim sağlayıcınızın alan adı.

 

  1. Çerezler

Çerezler internet sayfası sunucusu tarafından sabit sürücünüze yerleştirilen küçük metin dosyalarıdır. Bu yolla, IP adresi, kullanılan tarayıcı, bilgisayarınızdaki işletim sistemi ve internet bağlantınız gibi belirli verileri otomatik olarak elde ederiz.

Bu Web Sitesi, Google Inc. (“Google”) tarafından sağlanan bir web analizi hizmeti olan Google Analytics’i kullanmaktadır. Google Analytics, web sitesinin, kullanıcıların siteyi nasıl kullandıklarını analiz etmesine yardım etmek için çerezleri kullanır. Web Sitesini kullanımınızla ilgili olarak çerez tarafından oluşturulan bilgiler (IP adresiniz dahil), Google’a iletilecek ve Google tarafından ABD’de bulunan sunucularda tutulacaktır. Google, bu bilgileri Web Sitesi’ni kullanma şeklinizi değerlendirmek, Web Sitesi aktivitesine ilişkin raporlar derlemek ve Web Sitesi aktivitesi ve internet kullanımı ile ilgili diğer hizmetleri sunmak amacıyla kullanacaktır.

Sitemizin kullandığı zorunlu, fonksiyonel ve analitik çerezler:

· İnternet sitesi arayüzünün ve özelliklerinin arzu edildiği gibi kullanılması için zorunludur.

· Gelecekte bulunacağınız ziyaretler sırasındaki faaliyetleri hızlandırmanızı sağlar.

· İnternet sitesinin ziyaretçiler tarafından nasıl kullanıldığını anlamamızı sağlayarak, istatistiki verileri bir araya getirmemize ve bu veriler doğrultusunda içerik geliştirmemize yardımcı olur.

· Hiçbir koşulda kimliğinizi tanımlayabileceğimiz verileri toplamaz, saklamaz ve işlememizi sağlamaz, kişisel veri niteliği taşımaz.

 

 

ÇEREZ TÜRÜ

 

ÇEREZ KULLANIM AMAÇLARI

 

1.

 

GEREKLİ ÇEREZLER

Bu tür çerezler, Web Sitesi’nin düzgün bir şekilde çalışabilmesi ve Web Sitesi’nin sunduğu tüm özellikleri kullanabilmenizi sağlar. Aynı oturum içerisinde bir sayfaya geri dönüldüğünde önceki eylemi hatırlama buna örnek verilebilir. Bu çerezler kimliğinizi tanımlamaz. Bu çerezleri kabul etmezseniz, Web Sitesi’nin tüm özelliklerinden faydalanamayabilirsiniz.

 

2.

 

 

PERFORMANS ÇEREZLERİ

Bu tür çerezler, Web Sitesi’ni iyileştirebilmemiz için, Web Sitesi’nin nasıl kullanıldığı hakkında bilgi toplar. Örneğin, en çok hangi sayfaları ziyaret ettiğiniz, Web Sitesi’nde geçirilen zaman ve karşılaştığınız hata mesajları hakkında veri/bilgi toplar. Bu çerezler tarafından toplanan veriler/bilgiler anonim-isimsiz olarak kaydedilir. Sizin kimliğinizi belirleyebilecek herhangi bir bilgi depolanmaz.

 

3.

 

 

İŞLEVSEL ÇEREZLER

Bu tür çerezler, size daha kişisel bir deneyim sunmamızı sağlar. Bunlar, örneğin kullanıcı adınız ve dil tercihleri gibi verileri hatırlamamızı sağlar, sonraki ziyaretlerinize, bu bilgileri yeniden girmek zorunda kalmazsınız. Bu çerezlerin depolandığı bilgi isimsizdir. Bu tür çerezleri kabul etmezseniz, Web Sitesi’nin performans ve işlevselliği etkilenebilir ve Web Sitesi’ndeki bazı içeriklere erişim sağlanamayabilir.

 

4.

 

 

HEDEFLEME/REKLAM ÇEREZLERİ

Bu tür çerezler size ve ilgi alanlarınıza yakın olan içerikleri/ürünleri sunmak amacıyla kullanılır. Örneğin, Web Sitesinde size sunulan reklamları ve içeriği kişiselleştirmek, Web Sitesi’nde aynı reklamı görme sıklığını sınırlamak ve reklam kampanyalarımızın etkinliğini ölçmek amacıyla hedefleme veya reklam çerezlerini kullanabiliriz.

  1. Çerez Ayarları Yönetme

Web Sitesi’ni mümkün olan en verimli şekilde kullanabilmeniz için çerezleri kabul etmenizi tavsiye ederiz. Çerezler olmadan da Web Sitesi’ni görüntüleyebilirsiniz. İnternet tarayıcıları istediğiniz zaman çerezleri kabul edecek şekilde kuruludur. Tarayıcı ayarlarınız vasıtasıyla çerezlerin kullanımını her zaman durdurabilirsiniz. Çerezlerinizi yönetme ayarlarının nasıl değiştirileceğini öğrenmek için lütfen tarayıcınızın yardım fonksiyonunuzu kullanınız. Çerezlerin kullanımını durdurduğunuzda veya çerez ayarlarını değiştirdiğinizde, internet sitemizin bazı fonksiyonlarının düzgün çalışmayabileceğini unutmayınız.

 

  1. Veri Sahibinin Hakları

Kanun’un “İlgili Kişinin Hakları” başlıklı 11. maddesi uyarınca; veri sahibi olarak, yazılı veya Kişisel Verileri Koruma Kurulu’nun belirlediği diğer yöntemlerle [2] Marsa Yapı Peyzaj’a başvurarak, kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme, kişisel verileriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme, kişisel verileriniz işleniyorsa kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme, kişisel verilerinizin yurt içinde veya yurt dışında üçüncü kişilere aktarılıyorsa, kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme, kişisel verileriniz eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme, kişisel verilerinizin Kanun ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması halinde kişisel verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme, işlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme, kişisel verilerinizin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız halinde, zararın giderilmesini talep etme haklarına sahipsiniz.

Başvurunuzda yer alan talepleriniz, talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde Marsa Yapı Peyzaj tarafından ücretsiz olarak sonuçlandırılacaktır. Ancak, işlemin Marsa Yapı Peyzaj için ayrıca bir maliyeti gerektirmesi hâlinde, Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenen tarifedeki ücret alınabilir. [3]

  1. Hakların Kullanımı, Başvuru ve İletişim

Kanun kapsamında yukarıda belirtilen haklarınıza ilişkin taleplerinizi, buna ilişkin olarak hazırlanmış olan Veri Sorumlusuna Başvuru Formunu tam ve eksiksiz doldurmak ve ıslak imza ile imzalamak suretiyle “Yenişehir Mahallesi Millet Caddesi Sümbül Sokak No:6 B Blok Kat:3 Daire:48-49 Pendik / İSTANBUL / TÜRKİYE” adresine bizzat elden teslim edebilir, noter vasıtasıyla ve Kanun’da belirtilen diğer yöntemler ile gönderebilirsiniz.

  1. Diğer İnternet Sitelerine Bağlantı

Web Sitesi, diğer internet sitelerine ait bağlantılar içermektedir. Bu sitelerin yöneticilerinin veri koruma hükümlerine uygun hareket edip etmedikleri hususunda hiçbir etkimiz bulunmamaktadır. Marsa Yapı Peyzaj link verdiği sitelerin içeriklerinden (ve o sitelerin link verdiği diğer sitelerin içeriklerinden) sorumlu değildir ve bağlantı sağladığı sitelerin içeriklerine müdahale yetkisi bulunmamaktadır.

  1. Değişiklikler

Web Sitesi, teknolojik ve hukuki gelişmelere bağlı olarak değişim ve gelişim göstermekte olduğundan işbu Çerez Politikası da bu doğrultuda zaman zaman güncellenecek olup, Çerez Politikası’nın güncel hali https://www.marsayapipeyzaj.com.tr/ adresinde yayımlanarak sizlerin erişimine her daim hazır bulundurulacaktır.

  1. Açık Rıza

Web sitemizi kullanmaya devam ederek, cihazınıza tanımlama bilgilerini yerleştirebileceğimizi kabul etmektesiniz. Eğer Web sitemizi kullanmanızla ilgili olarak tanımlama bilgilerini kabul etmek istemiyorsanız, şunlardan birini yapmanız gerekir:

  1. Tarayıcı bilgilerini, tanımlama bilgilerinin tümünü ya da bir kısmını engelleyecek şekilde değiştirin; ya da
  2. Web Sitemizi kullanmayı durdurun.
 

[1] Kanun’un “Tanımlar” başlıklı 3.1.(e) maddesine göre, “Kişisel Verilerin İşlenmesi”: Kişisel verilerin tamamen veya kısmen otomatik olan ya da herhangi bir veri kayıt sisteminin parçası olmak kaydıyla otomatik olmayan yollarla elde edilmesi, kaydedilmesi, depolanması, muhafaza edilmesi, değiştirilmesi, yeniden düzenlenmesi, açıklanması, aktarılması, devralınması, elde edilebilir hale getirilmesi, sınıflandırılması ya da kullanılmasının engellenmesi gibi veriler üzerinde gerçekleştirilen her türlü işlemi, ifade eder.

[2] 10.03.2018 tarih ve 30356 sayılı “Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ” uyarınca; veri sahipleri, Kanun’un 11. maddesinde belirtilen hakları kapsamında taleplerini, yazılı olarak veya kayıtlı elektronik posta (KEP) adresi, güvenli elektronik imza, mobil imza ya da veri sahipleri tarafından Marsa Yapı Peyzaj’a daha önce bildirilen ve Marsa Yapı Peyzaj sisteminde kayıtlı bulunan elektronik posta adresini kullanmak suretiyle veya başvuru amacına yönelik geliştirilmiş bir yazılım ya da uygulama vasıtasıyla Marsa Yapı Peyzaj’a iletir.

[3] 10.03.2018 tarih 30356 sayılı “Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ” uyarınca; veri sahibinin başvurusuna yazılı olarak cevap verilecekse, on sayfaya kadar ücret alınmaz. On sayfanın üzerindeki her sayfa için 1 Türk Lirası işlem ücreti alınabilir. Başvuruya cevabın CD, flash bellek gibi bir kayıt ortamında verilmesi halinde Marsa Yapı Peyzaj tarafından talep edilebilecek ücret kayıt ortamının maliyetini geçemez.

Sitemizde size daha iyi hizmet sunabilmek için bazı çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgiye çerez politikası dokumanımızdan erişebilirsiniz. Kabul ediyorum.

Bize Ulaşın

Merhaba. WhatsApp Yardım Hattımıza Hoşgeldiniz. Nasıl yardımcı olabiliriz?
WhatsApp Yardım Hattı